VD för NeoHouse AB Elisabeth Tegner har lång erfarenhet av att konceptutveckla och bygga upp nya utbildningar inom området interaktiva medier, webbdesign och digital kommunikation: först inom ramen för ITC AB, Göteborg (1996 – 2000),  från 2001 NeoHouse AB. Elisabeth var en av de drivande vid uppbyggnaden av det nya programmet för Dataspelsutveckling vid Högskolan Skövde. Under 2004 arbetade hon med spelutvecklingsprogrammet på Högskolan Gotland.

Gemensamt för de utbildningar som bedrivits av ITC och NeoHouse har varit en grundläggande ambition att integrera ny teknik med konst/humaniora. Under den parollen skapade Elisabeth Tegner redan 1994 den första multimedia-mässan Tidsvåg Noll i Göteborg, med uppföljare 95 och 96. ”Genom att visa konstnärliga installationer, av hög internationell klass, vill Tidsvåg bryta invanda mentala mönster och skapa förutsättningar för nytänkande inom IT-området. I kombination med rationella industriella tillämpningar av liknande tekniker skall det bli möjligt att se nya vägar och oväntade lösningar” (ur måldokument för Tidsvåg 96-09-25).

Elisabeth Tegner har en bakgrund som kulturanalytiker och forskare inom etnologi specialiserad på tidiga internationella techno- och hackerkulturer.